Pinnekjøtt med kålrabistappe

Pinnekjøtt med kålrabistappe
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min

Ingredienser

Pinnekjøtt

  • Pinnekjøtt, 500 g pr. person
  • Bjørkepinner eller rist
  • Vossakorv
  • Mandelpoteter

Kålrabistappe

  • 1 kg kålrabi
  • 2 stk gulrøtter
  • 1 stk potet
  • 1 l vann
  • 1 dl kremfløte/matfølte
  • 3 ss Melange
  • Salt
  • Pepper

Slik gjør du

  1. Legg en metallrist eller bjørkepinner uten bark i bunnen av en romslig kjele. Du får også kjøpt pinnekjøttpinner i butikken. Fyll på vann så det står i høyde med risten. Legg pinnekjøttet på risten og legg på lokk på kjelen. Damp pinnekjøttet på svak varme i ca. 3 timer. Pass på så det ikke koker tørt, fyll eventuelt på med mer vann. Biter av vossakorv kan dampes sammen med pinnekjøttet de siste 15 minuttene. Server gjerne med nykokte mandelpoteter og litt av kokesjyen fra pinnekjøttet.
  2. Skrell kålrabi, gulrot og potet. Del dem i grove biter og kok dem møre. Hell av kokevannet og mos grønnsakene. Ha i fløte og Melange. Smaksett med salt og pepper, og eventuelt litt revet muskat.