Pannekaker med vaniljeis, ristede nøtter, friske bær og salt karamellsaus

Pannekaker med vaniljeis, ristede nøtter, friske bær og salt karamellsaus
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Nystekte pannekaker med vaniljeis, ristede nøtter, friske bær og salt karamellsaus! Kan det bli bedre? Neppe.

Ingredienser

  • 3 egg
  • 6 dl melk
  • 3 dl hvetemel
  • 50 g smør
  • smør til steking
  • 1 dl mandler
  • 1 dl valnøtter
  • 1 dl hasselnøtter
  • bær etter ønske
  • vaniljeis

Salt karamellsaus

  • 1 dl sukker
  • 1 ss vann
  • 2 dl kremfløte
  • 0,5 ss maldonsalt

Slik gjør du

  1. Pisk sammen egg og melk i en bolle. Ha i melet, litt etter litt, så det ikke klumper seg. Smelt smøret og ha det i røren. Sett røren kaldt i 20 minutter. Stek pannekakene på middels varme i litt smør til de har fått fin farge på begge sider. Grovhakk nøtter og fordel dem på en stekeplate før de stekes i ovnen på 200° C i ca. 15 minutter.
  2. Ha alle ingredienser i en kasserolle og la det koke opp under omrøring på lav varme. La det koke til det fått en tykk konsistens i ca. 15 minutter. Server pannekakene med ristede nøtter, vaniljeis, salt karamellsaus og litt friske bær!