Nøttekake med pistasj

Nøttekake med pistasj
10 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

avansert

Tidsforbruk

> 60 min
Nøttekake med pistasj- og bringebærkrem. Perfekt til varme sommerdager og selskaper!

Ingredienser

Bunn

  • 3 dl pistasjnøtter
  • 3 dl hasselnøtter
  • 2 dl sukker
  • 6 eggehviter

Fyll

  • 6 dl kremfløte
  • 200 g bringebær
  • 1 ss vaniljesukker
  • 5 dl vaniljekrem
  • Bringebær til pynt
  • Jordbær til pynt

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 150° C. Mal nøttene til fint mel og bland det sammen med sukker. Pisk egge- hviter stive. Ha i nøtter og sukker. Fordel røren på 3 bakepapir, dvs. det skal bli 3 tynne bunner av lik størrelse. Stek hver bunn i ca. 25 minutter. La bunnen avkjøles før du tar vekk bakepapiret.
  2. Pisk fløte til fast krem. Mos bringebær og bland dem sammen med krem og vaniljesukker.
  3. Start med en bunn og legg lagvis bunn, bringebærkrem, bær og vaniljekrem. Avslutt med bringebærkrem og masse bær på toppen!