Nakkekoteletter med tapenade og ostebrød

Nakkekoteletter med tapenade og ostebrød
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

40-60 min
La nakkekotelettene få fine striper på grillen mens du lager tapenade og deilig ostebrød. Enkel og god sommermiddag!

Ingredienser

  • 4 nakkekoteletter
  • 2-3 tomater
  • 1 pose ruccolasalat
  • 1 salt og pepper

Ostebrød med urter

  • 1 landbrød
  • 4 hvitløksfedd
  • 1 neve frisk oregano
  • 200 g revet ost, vellagret

Tapenade

  • 1 glass sorte oliven
  • 1/2 potte persille
  • saft av 1/2 sitron
  • 1 Salt fint
  • 1 salt og pepper etter smak

Slik gjør du

  1. Grill kjøttet på høy varme på begge sider. Del tomatene på midten og behold stilken. Grill dem sammen med kjøttet. Server kjøtt og tomater med litt ruccolasalat, tapenade og grillet ostebrød.
  2. Skjær landbrødet i grove skiver slik at kniven nesten går igjennom. (Bunnen på brødet skal være intakt). Skjær så brødet på langs – også nesten helt igjennom. Grovhakk hvitløk og oregano. Bland det sammen med osten og fordel alt mellom skivene/rutene i brødet. Stek brødet i ovnen i ca. 20 minutter på 220° C.
  3. Bland sammen oliven og saft fra sitronen med stavmikser. Det skal bli grovt moset, men ikke slett. Ha i finhakket persille, salt og pepper.