Lutefisk saus og ertekrem

Lutefisk saus og ertekrem
Personer

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

For å hylle den tradisjonsrike lutefisken sverger vi til klassisk tilberedning og tilbehør. Hvit saus med sennep og brunost og ertekrem. Nytes best i godt lag!

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 °C. Legg lutefisken med skinnsiden ned i en langpanne. Dryss på salt etter smak og dekk med aluminiumsfolie. Sett langpannen midt i ovnen og bak lutefisken til den er gjennomkokt, ca. 40 minutter.
  2. Stek baconet i en tørr panne eller i ovnen til det blir sprøtt og gyllent.
  3. Server lutefisken med kokte poteter, bacon, ertekrem og deilig brunost-saus. Pynt med frisk timian.
  4. Saus: Finhakk løk og stek den i smør til den blir myk. Tilsett mel og rør godt. Ha deretteri hvitvin, rømme og sennep. La det koke videre i 5 minutter mens du rører. Legg i brunosten til slutt og la den smelte inn. Smak til med salt og pepper etter smak.
  5. La ertene tine på kjøkkenbenken. Ha dem i en bolle sammen med sitronsaft. Miks med en stavmikser til det blir mos. Smak til med salt og pepper.