Kjøttkaker

Kjøttkaker
Personer

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Kan man bli lykkeligere av hjemmelagde kjøttkaker? Ja, helt klart! Når det i tillegg serveres med grønn ertestuing, poteter og fløtesaus er vi solgt.

Fremgangsmåte

  1. Fjern skorpen på loffskivene og legg skivene i vann. Bland kjøttdeig, egg, hakket sjalottløk og finhakket bladpersille. Klem vannet ut av loffen og tilsett loffen i deigen. Jobb godt sammen og tilsett malt ingefær, muskat, salt og grovkvernet sort pepper. Form deigen til kaker som stekes i smør på begge sider til de er gjennomstekte.
  2. Legg kjøttkakene i aluminiumsfolie for å holde dem varme. Finhakk sjalottløk og ha det i pannen med stekerester etter kjøttet. Brun litt ekstra smør ved behov. Surr løken til den blir myk og hell over fløten. La det småkoke til sausen har redusert og blitt tykk. Smak til med salt pepper og litt sukkerkulør for en mørkere farge. Kok opp ertene, hell av vannet og miks ertene sammen med estragon, litt sitronsaft og salt. Server kjøttkakene med kokt potet, frisk ertekrem, fløtesaus og syltet rødløk.
  3. Skjær rødløk i ringer eller tynne båter. Bland sammen eddik, sukker og vann og la det koke til sukkeret har løst seg opp. Hell væsken over løken og la det trekke i minst 15 minutter. Løken holder seg lenge hvis du oppbevarer den i et lufttett glass i kjøleskapet.