Grillet fårelår med frisk sitron og avokadosalat

Grillet fårelår med frisk sitron og avokadosalat
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

40-60 min
Grillet fårefilet smaker nydelig! Prøv denne varianten med frisk sitron og avokadosalat med valmuefrø. Vakkert - og godt!

Ingredienser

  • 1 fårefilet
  • 1 pose ruccolasalat
  • 1 agurk i strimler
  • 1 dl kesam
  • saft og skall av 1 sitron
  • 3 dl kokt bulgur/fullkornris
  • 2 avocado
  • 2 ss valmuefrø
  • 1 neve mynte
  • 2 never grønne druer
  • 1 purre

Slik gjør du

  1. Legg ruccolasalat og strimlet agurk i en bolle og ha i kesam og halvparten av bulguren. Tilsett saft og skall fra sitronen – bland forsiktig sammen. Legg alt på ett stort fat og strø over resten av bulguren. Skrell avokado, del den opp i skiver og fordel den over salaten. Strø over valmuefrø, delte druer og litt frisk mynte. Del opp purre på langs og på midten i 4 biter. Gni inn purre og kjøtt med olivenolje, salt og pepper. Grill fårefileten på høy varme til den blir rosa og nesten gjennomstekt. Purren griller du myk på siden samtidig. Legg kjøtt og purre på en seng av sitron- og bulgursalat.