Frisk sashimisalat

Frisk sashimisalat
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Sommerlig salat med grillet ananas og laks

Ingredienser

  • 300 g Frøya lakseloin
  • 1 agurk
  • 1 hjertesalat
  • 1 bunt vårløk
  • 1 bunt grønn asparges
  • 1 frisk ananas
  • 1 dl soyasaus
  • 1 ts wasabi
  • 1 chili
  • 1 potte koriander
  • 1 dl salte peanøtter

Slik gjør du

  1. Del opp laks og agurk i tynne skiver. Bland det sammen med salat og finhakket vårløk. Kok asparges i saltet vann i ca. 2 minutter.
  2. Avkjøl aspargesen i kaldt vann og del den på langs. Ha den i salaten. Skrell ananas og del den opp i skiver. Grill ananasskivene på begge sider slik at den blir myk og saftig.
  3. Bland sammen soya, wasabi og finhakket, grønn chili. Server salaten med nygrillet ananas, frisk koriander og salte peanøtter. Tilsett sterk, salt soyasaus etter smak.