Eplestang med plommer og kardemommekrem

Eplestang med plommer og kardemommekrem
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Varm eplestang med plommer og kardemomme!

Ingredienser

  • 5 dl kremfløte
  • 1 ts kardemomme
  • 1 vaniljestang, delt i to
  • 25 g maizenna
  • 125 g sukker
  • 4 eggeplommer
  • 4 butterdeigplater
  • 3 store epler
  • 0,5 sitron, bruk saften
  • 12 plommer
  • 3 ss sukker
  • 4 ts honning

Slik gjør du

  1. Start med å lage kardemommekremen. Kok opp fløte, vaniljestang og kardemomme på lav varme i en kjele. La det trekke mens du pisker maizenna, sukker og eggeplommer sammen i en bolle. Fjern vaniljestangen og hell melkeblandingen forsiktig over i eggeblandingen. Når alt er godt blandet heller du alt i kjelen igjen og varmer på lav varme – det skal ikke koke. Rør forsiktig til kremen tykner og sett den til avkjøling i kjøleskapet. Forvarm ovnen til 200 °C. Skjær epler i båter og legg i en skål. Press saft av en halv sitron over eplebåtene. Fjern steiner fra plommene og legg dem i en liten kjele. Tilsett 3 ss sukker og varm dem på svak varme i ca. 5-10 minutter, så moser du dem forsiktig med en gaffel. Kjevle butterdeigplater lange og smale. Fordel kardemommekrem over butterdeigen, ca. 3 ss på hver plate. Legg på eplebåter og rørte plommer. Fordel honning over og sett i ovnen i ca. 20 minutter. Server gjerne med ferskpresset sitron. Litt is er ikke feil til dette...