Brownie med karamellsaus og vaniljeis

Brownie med karamellsaus og vaniljeis
Personer

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 180 °C. Smelt sjokoladen i vannbad. Tilsett smøret og bland. Pisk sammen egg og sukker og ha dette i sjokoladerøren. Tilsett mel, bakepulver og hakkede valnøtter. Rør godt sammen. Kle en liten form, ca. 15x20 cm med bakepapir. Ha i røren og stek den midt i ovnen i 25 minutter. Server lune brownies med karamellsaus, vaniljeis og appelsin-zest.
  2. Kok opp sukker og vann i en tykkbunnet kjele, uten å røre. Vannet skal fordampe og sukkeret smelte og bli litt brunt. Ha i smøret og rør til det smelter. Ta kjelen av platen. Kok opp fløten og hell den i karamellsausen, litt og litt. Rør godt og la sausen småkoke i ca. 10 minutter. Ha i saltet.