Brownie med karamellsaus og vaniljeis

Brownie med karamellsaus og vaniljeis
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min

Ingredienser

  • 200 g mørk kokesjokolade
  • 150 g smør
  • 4 egg
  • 3 dl sukker
  • 3 dl hvetemel
  • 0,5 ts bakepulver
  • 1 dl valnøtter
  • Vaniljeis

Karamellsaus

  • 2 dl sukker
  • 2 ss vann
  • 2 dl kremfløte
  • 10 g smør
  • 0,5 ss Maldon salt

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 180 °C. Smelt sjokoladen i vannbad. Tilsett smøret og bland. Pisk sammen egg og sukker og ha dette i sjokoladerøren. Tilsett mel, bakepulver og hakkede valnøtter. Rør godt sammen. Kle en liten form, ca. 15x20 cm med bakepapir. Ha i røren og stek den midt i ovnen i 25 minutter. Server lune brownies med karamellsaus, vaniljeis og appelsin-zest.
  2. Kok opp sukker og vann i en tykkbunnet kjele, uten å røre. Vannet skal fordampe og sukkeret smelte og bli litt brunt. Ha i smøret og rør til det smelter. Ta kjelen av platen. Kok opp fløten og hell den i karamellsausen, litt og litt. Rør godt og la sausen småkoke i ca. 10 minutter. Ha i saltet.