Blåskjellsuppe med kokos, chili og ingefær

Blåskjellsuppe med kokos, chili og ingefær
Personer

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Vask og skrubb blåskjellene godt, sjekk at alle er lukket. Ha olje i en stor kjele på middels sterk varme, tilsett sjalottløk, ingefær, hvitløk og karripasta. La det steke sammen ca. 1 minutt, ha i kokosmelk og fiskesaus, la det småkoke 2-3 minutter. Skru opp varmen, ha i gulrot, stangselleri og blåskjell, la det koke under lokk til skjellene har åpnet seg (kast de som ikke har åpnet seg), rist på kjelen av og til. Smak til med lime, sukker, salt og evt. litt mer fiskesaus. Dryss over sukkererter, vårløk og koriander. Dersom du ønsker en tykkere suppe, ta ut skjellene og jevn med maisenna. Server med bakst og en god aioli. Forvell gjerne gulrot og stangselleri i lettsaltet vann og tilsett i suppen rett før servering.