Vintersuppe med fisk og sitron

Vintersuppe med fisk og sitron
6 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Lag en deilig suppe som passer perfekt til vinterhalvåret!

Ingredienser

  • 2 ss smør
  • 1 stk løk
  • 4 dl hvitvin
  • 8 dl fiskekraft (du kan bruke buljongterning)
  • 3 dl fløte
  • 2 ss creme fraiche
  • 0,5 stk saften av sitron
  • salt og pepper
  • 2 stk gulrøtter
  • 1 stk sellerirot
  • 1 stk purre
  • gressløk (kan sløyfes)
  • biter av torsk, laks, sei (så mye du ønsker)
  • god olivenolje
  • sitronsaft

Slik gjør du

  1. Smelt smøret i en kjele. Ha i finhakket løk og surr den blank på middels varme.
  2. Tilsett hvitvin og la den koke inn til det halve.
  3. Ha i fiskekraft, fløte og Créme fraîche mens du pisker godt for å unngå klumper. Kok opp. Smak til med sitronsaft, salt og pepper og la suppen trekke i 8-10 minutter.
  4. Finsnitt gulrot, sellerirot og purre og kanskje finhakket gressløk og ha dem i noen minutter før servering.
  5. Skjær fisken i små terninger og la dem trekke i suppen 2-3 minutter. Server med en gang – gjerne med noen dråper olivenolje og en klem sitronsaft i.