Sweet chilimarinert kylling med asiatisk salat

Sweet chilimarinert kylling med asiatisk salat
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Dette er en spennende asiatisk rett med masse gode smaker.

Ingredienser

Sweet chilimarinert kylling med asiatisk salat

  • 4 stk kyllingbryst
  • 1 ss stekeolje
  • 6 ss soyasaus
  • 6 ss sukker
  • 0,5 ts chilikrydder
  • 1 stk lime, skall og saft

Asiatisk salat

  • 0,5 stk rødløk
  • 1 pk sukkererter, runde
  • 0,5 stk agurk, uten kjerne
  • 0,5 stk kinakål, finstrimlet
  • 1 ss rød chilli, hakket
  • 1 bunt koriander
  • 0,5 bunt sitronmelisse
  • 3 ss søt chilli sauce
  • 1 stk saften av lime
  • 1 stk lime i båter
  • 3 ss peanøtter

Slik gjør du

  1. Sweet chilimarinert kylling: Stek kyllingbrystene i olje på lav varme til de nesten er gjennomstekt.
  2. Bland soyasaus, sukker, chili og skall og saft av limen. Kok opp og bland ut sukkeret.
  3. Kok videre i 3-4 minutter til sausen tykner. Ha i kyllingbrystene og kok videre i 2-3 minutter. Hell saus over kyllingbrystene ofte for å få et blankt resultat.
  4. Asiatisk salat: Skjær løken i skiver. Skjær ut kjernen av agurken, og kutt i halvmåner. Vask salaten.
  5. Kok sukkerertene i ca. 2 minutter i lettsaltet vann. Avkjøl.
  6. Hakk chilli og krydderurter og ha alle ingrediensene i en bolle.
  7. Bland sør chillisaus og lime. Hell over dressingen og bland det godt. Dryss over peanøtter ved servering. Servér med limebåter.