Sommerkjøttboller med tzatziki

Sommerkjøttboller med tzatziki
5 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Lag noen gode sommerkjøttboller til middag!

Ingredienser

Kjøttboller

  • 500 g kjøttdeig
  • 1 egg
  • 1 rødløk. hakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 rød chili, finhakket (fjern frøene)
  • 0,5 glass fetaost i terninger
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ss potetmel
  • salt og pepper
  • frisk oregano, finhakket

Tzatziki

  • 1 agurk
  • 4 dl matyoghurt
  • 2 fedd hvitløk, hakket
  • 1 ts hvitvinseddik
  • salt og pepper
  • Litt god olivenolje

Slik gjør du

  1. Kjøttboller: Ha alle ingrediensene i en bolle og arbeid deigen sammen med hendene.
  2. Form store kjøttboller og brun dem i litt olje i pannen.
  3. Legg dem over i et ildfast form og etterstek i ovnen ved 175°C til de er gjennomstekte.
  4. Tzatziki: Skrell agurken og riv den med et rivjern. Klem deretter ut så mye vann du klarer.
  5. Bland sammen agurk, yoghurt, hvitløk, eddik, salt og pepper. Hell over olivenolje ved servering.