Smuldrepai med vaniljesaus

Smuldrepai med vaniljesaus
10 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

40-60 min

Ingredienser

Smuldrepai

  • 120 g romtemperert smør
  • 3 dl hvetemel
  • 3 dl sukker
  • 2 ss potetmel
  • 5 dl skivede rabarbra

Vaniljesaus

  • 1 vaniljestang
  • 2 dl kremfløte
  • 2 dl melk
  • 1 dl sukker
  • 4 eggeplommer

Slik gjør du

  1. sukker i en bolle. Del smøret i terninger og kna det inn i melet med fingertuppene til det blir en smulete deig. Smør en paiform, ca. 20 cm. Legg skivede rabarbra i bunnen og strø over sukker og potetmel. Fordel deigen over rabarbraen og stek i ovnen ca. 20 minutter. Server med hjemmelaget vaniljesaus og litt frisk mynte.
  2. Skjær vaniljestangen på langs og fjern frøene med en skje. Ha melk og fløte i en kasserolle. Tilsett vaniljefrøene og vaniljestangen og la det koke på lav varme i 5 minutter. Ta opp vaniljestangen og la melken kjølne. Pisk sammen sukker og eggeplommer. Tilsett eggeblandingen i melken og la det bli varmt uten å koke. Visp hele tiden til det tykner. Pass på! Hvis det koker sprekker sausen. Serveres lun eller kald – det velger du!