Sjokoladekake med bringebærfromasj

Sjokoladekake med bringebærfromasj
12 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

> 60 min
Lag denne flotte, dekorative kaken til neste selskap!

Ingredienser

  • 200 g smør
  • 150 g kokesjokolade
  • 8 eggeplommer
  • 370 g sukker
  • 200 g hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 8 eggehviter
  • 1 BRINGEBÆRFROMASJ:
  • 8 plater gelatin
  • 1 vaniljestang
  • 300 g friske eller frosne bringebær
  • 70 g melis
  • 7,5 dl kremfløte

Slik gjør du

  1. Smelt smør og sjokolade på svak varme og visp eggedosis av eggeplommer og sukker.
  2. Rør sjokoladen i eggedosisen og sikt i det tørre.
  3. Stivpisk eggehvitene og rør 1/4 godt inn i røra. Vend så i resten av eggehvitene.
  4. Hell i to smurte former (20-23 cm i diameter) og stek ved 175°C i cirka 30 minutter. Avkjøl.
  5. Lag fromasjen: Legg gelatinen i rikelig med vann i en halv time. Splitt vaniljestangen på langs og ha frøene og stangen i en gryte sammen med bringebærene og melisen.
  6. Mos det sammen og varm opp til det begynner å ryke. Ta kjelen av varmen og ta ut vaniljestangen.
  7. Ta gelatinen opp fra vannet og ha platene i den varme bringebærmassen. Rør godt og hell det i en skål.
  8. Pisk kremfløten til en myk krem og ha 1/3 sammen med bringebærene mens du pisker raskt. Vend så i resten av kremen.
  9. Monter kaken med det samme: Del kakebunnene i to på langs og legg bunn og fromasj lagvis i en av kakeformene. Sett kaken i kjøleskapet til neste dag eller minst tre timer i fryseren så fromasjen blir stiv. Pynt med smeltet sjokolade, sitronmelisse og friske bær.