Pinnekjøtt med vossakorv og deilig kålrabistappe

Pinnekjøtt med vossakorv og deilig kålrabistappe
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

> 60 min
Populære pinner med godt tilbehør!

Ingredienser

Pinnekjøtt

  • pinnekjøtt, 500g pr person, mer til et sultent lag!
  • bjørkepinner
  • vossakorv
  • mandelpoteter

Kålrabistappe

  • 1 kg kålrabi
  • 2 gulrøtter
  • 1 potet
  • 1 l vann
  • 1 dl kremfløte/matfløte
  • 3 ss smør
  • salt
  • pepper

Slik gjør du

  1. Vann ut pinnekjøttet i rikelig med vann i ca. 30 timer, la det stå i romtemperatur. Legg en metallrist eller bjørkepinner uten bark i bunnen av en vid kjele. Fyll på vann så det står i høyde med risten. Legg pinnekjøttet over og sett på lokk. Damp pinnekjøttet på svak varme i ca. 3 timer. Pass på så det ikke koker tørt, fyll eventuelt på med mer vann. Biter av vossakorv kan dampes sammen med pinnekjøttet de siste 15 minuttene.
  2. Servér gjerne med nykokte mandelpoteter og litt av kokesjyen fra pinnekjøttet.
  3. Kålrabistappe: Skrell kålrabi, gulrot og potet. Del dem i grove biter og kok dem møre i lettsaltet vann. Hell av kokevannet og mos grønnsakene. Ha i fløte og smør. Smak til med salt og pepper, og eventuelt litt revet muskat.