Ovnsbakt kylling med søtpoteter og limerømme

Ovnsbakt kylling med søtpoteter og limerømme
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

40-60 min
Knallgod kylling!

Ingredienser

  • 1 stk rå kylling, hel
  • 2 stk søtpotet
  • 1 neve frisk estragon (eller 2 ss tørket - til 4 pers)
  • 1 ss olje, til kyllingen
  • 2 ss olje, til søtpotetene
  • salt og pepper
  • 2,5 dl lettrømme
  • 1 stk lime
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 pk ferdigpakket salat etter ønske

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200 °C. Legg kyllingen på en ren skjærefjøl. Del opp kyllingen; et snitt over brystet og ta vekk kyllingfiletene. Snitt deretter langs lårfiletene og knekk disse fra kyllingen. Skjær av vingene og det resterende kjøttet rundt kjøttstykkene.
  2. Legg delene i en ildfast form. Gni kjøttbitene godt inn med olje, salt og pepper. Stek kyllingen i ca 30 minutter.
  3. I mellomtiden kan du lage tilbehøret. Skrell søtpotetene og del de i staver. En enkel måte å gjøre dette på er først å skjære de i tykke skiver, og deretter dele disse på langs i staver. Ha søtpotetene i en ildfast form sammen med olje, estragon, salt og pepper, og stek i ovnen under kyllingen i ca 25 minutter.
  4. Ha rømmen i en bolle. Riv over limeskall og skvis over saften fra en ½ lime. Press i ett hvitløksfedd og bland godt sammen. Legg salaten i en bolle.
  5. Server kyllingen på en stor fjøl så alle får forsyne seg selv med den mengden de ønsker!