Nachos med kjøttdeig og ost

Nachos med kjøttdeig og ost
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

< 20 min
Nachos er hele familiens favoritt, og spises ofte på fredager og lørdager. God, smakfull helgemat.

Ingredienser

  • 500 g kjøttdeig
  • 1 stk løk
  • olje/smør til steking
  • 2 stk fedd hvitløk
  • 1 ts chillipulver
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts sukker
  • 2 bokser bønner
  • 2 dl hakkede tomater fra boks
  • 2 stk røde chilli
  • 1 ss sitronsaft
  • salt
  • pepper
  • 1 pose tortillachips
  • 150 g ost. revet

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 220 grader.
  2. Finhakk løken. Stek den gyllen i olje. Ha i hakket hvitløk og stek i ett minutt til.
  3. Ha i kjøttdeigen og stek den til den får god farge. Ha i chilipulver, spisskummen, sukker, bønner og tomatsaus. La det koke i ca 10 minutter. Smak til med litt sitronsaft, salt og pepper.
  4. Legg kjøttdeigen på en ildfast form. Legg hakket chili på toppen og tortillachips langs kanten.
  5. Dekk med revet ost og sett den i ovnen til osten smelter. Servér med rømme og tacosaus og salat.