Marinerte cherrytomater med oregano og chevre

Marinerte cherrytomater med oregano og chevre
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

> 60 min
Nytes som en salat alene, eller som tilbehør til kjøtt eller fisk.

Ingredienser

  • 500 g cherrytomater
  • 1 dl olivenolje
  • 1 stk sitron
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 stk rød chili
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 3 fedd hvitløk
  • 100 g chevre (eller hvit geitost)
  • 1 neve frisk oregano

Slik gjør du

  1. Finhakk chili, oregano og hvitløk.
  2. Bland sammen alle ingrediensene utenom osten og la det stå kjølig over natten.
  3. Hell tomatblandingen i en finmasket sil til oljen er rent igjennom.
  4. Legg opp tomatene på et stort fat med biter av geitost og frisk oregano på toppen.