Marmoret kake med bringebær

Marmoret kake med bringebær
Personer

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

En supergod og klassisk marmorkake med bringebær og kardemomme.

Fremgangsmåte

  1. Smør en avlang brødform og strø over litt griljermel. Sett ovnen på 175°
  2. Smelt smøret og pisk sammen smør og sukker godt. Pisk inn egg, ett om gangen
  3. Ha så i hvetemel, bakepulver og melk
  4. Sett til side 1/3 av røren i en annen bolle og rør inn bringebær og kardemomme. Rør godt sammen så hele røren blir rosa
  5. I den andre bollen tilsetter du sitronskall
  6. Hell først i halvparten av den lyse røren, deretter den rosa, og til sist den lyse en gang til
  7. Dra en kniv gjennom røren slik at kaken blir fint marmorert
  8. Stekes nederst i ovnen på 175° i ca. 1 time. Avkjøles på rist – server med ferske bær og melis på toppen