Langsomt lam...

Langsomt lam...
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Langtidskokt lammeskank med grønnsaker, potetmos og rødvinssaus. Dette er vår nye høstfavoritt!

Ingredienser

  • 50 g smør
  • 4 lammeskanker
  • 1 pakke bacon, kuttet
  • 4 stilker stangselleri
  • 4 sjalottløk
  • 1 persillerot
  • 3 ss tomatpuré
  • 5 dl rødvin
  • 8 dl kjøttkraft
  • 1 ts sort pepper

Potetmos

  • 800 g poteter
  • 1 dl fløte
  • 50 g smør
  • Salt
  • Pepper
  • Frisk rosmarin til servering

Slik gjør du

  1. Varm en stor gryte med smør. Brun kjøttet på høy varme. Ta ut kjøttet og ha i grovhakket bacon, stangselleri, løk og persillerot. Surr grønnsakene litt i gryten og tilsett tomatpuré, rødvin, kjøttkraft og pepper i gryten og senk varmen. Ha i lammeskanken. La alt småkoke på lav temperatur i ca. 3 timer.
  2. Når kjøttet er mørt, tar du det ut av gryten. Skill sausen fra grønnsakene ved å helle den gjennom en sil. Hold grønnsaker og bacon lunt, og jevn ut sausen med litt maizena hvis du vil ha den tykkere.
  3. Server lammekjøttet med potetmos, kokte grønnsaker og rødvinsaus. Pynt gjerne med litt rosmarinkvister.
  4. Skrell og del opp potetene i mindre biter og kok dem myke. Hell av vannet og tilsett fløte og smør. Mos alt til en fløyelsmyk konsistens og smaksett med salt og pepper.