Lammegryte med rotgrønnsaker

Lammegryte med rotgrønnsaker
6 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

> 60 min
Lag en deilig lammegryte og tilsett rotgrønnsaker for en ekstra god kombinasjon.

Ingredienser

  • 2 stk gule løk
  • 1 stk rødløk
  • 2 stk gulrøtter
  • 1 sellerirot
  • 2 ss smør
  • 1 kg grytekjøtt av lam med bein
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts nykvernet pepper
  • 3 ts tørket timian eller en neve fersk
  • 3 dl hvitvin
  • 2 dl vann

Slik gjør du

  1. Varm stekeovnen til 200°C. Skjær grønnsakene i biter og fres dem gylne i smør i en jerngryte. Ta dem opp og legg til side.
  2. Brun kjøttskivene.
  3. Legg grønnsakene tilbake, hell på vann og hvitvin, tilsett salt, pepper og timian. Kok opp.
  4. Legg på lokk og sett hele gryta i stekeovnen. La stå 1 ½ time til kjøttet er mørt og slipper beina. Smaker godt med brød og ovnsbakte poteter.