Kyllinggryte med appelsin, kanel og nellik

Kyllinggryte med appelsin, kanel og nellik
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

40-60 min
En gryte til glede! Nydelig kyllinggryte med appelsin, kanel og nellik. Servér med frisk estragon. Denne gryten blir du glad i med en gang!

Ingredienser

  • 4 kyllingfilet
  • 20 g smør
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 løk
  • 3 gulrøtter
  • 1 sellerirot
  • 4 dl hønsebuljong
  • 3 dl fløte
  • 1 appelsin, skall og saft
  • 1 ts kanel
  • 1 ts gurkemeie
  • 10 stk nellikspiker
  • hvit pepper

Slik gjør du

  1. Del kyllingen i grove biter. Varm olje i en gryte, gjerne støpejern. Surr kyllingen lett i smør.
  2. Tilsett grovt hakket hvitløk og løk skåret i båter. Skrell og skjær gulrot og sellerirot i tynnere staver og ha det i gryten også. Hell over buljong og la alt småkoke ca. 15 minutter.
  3. Ha over fløte, appelsinskall og appelsinsaft. Tilsett krydder og smak til med salt og pepper. La alt koke sammen i 5-10 minutter eller til grønnsakene er myke.
  4. Tips: Denne deilige gryten er fin å servere til mange, og kan gjerne lages på forhånd. Har du tid og lyst kan du bake noen gode rundstykker og servere sammen med denne rettten. Du finner mange gode oppskrifter på spar.no