Kantarellsuppe

Kantarellsuppe
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Plukk sopp selv eller kjøp den fersk hos oss!

Ingredienser

  • 400 gr kantarell
  • 100 gr bacon
  • 0,5 løk
  • 1 hvitløksfedd
  • 0,5 potet
  • 1 neve persille
  • 1 stk buljongterning
  • 8 vann (eller 2 dl hvitvin og 6 dl vann)
  • 3 dl matfløte
  • 1 ts hvitvinseddik
  • salt og pepper
  • smør til steking

Slik gjør du

  1. Stek soppen i smør til den er gylden og sprø. (Legg til side noen kantareller til å pynte suppen med.)
  2. Tilsett finhakket løk, hvitløk, persille og skrelt potet kuttet i småbiter – sammen med litt smør. La det hele surre til løken er blank og myk.
  3. Tilsett buljongterningen, vann og fløte. La suppen koke i ca. 20 minutter på svak varme. Kutt baconet i terninger og stek til det er sprøtt og gyldent. Bruk gjerne litt av baconet til pynt også.
  4. Mos suppen med stavmikser. Blir suppen for tykk kan du tilsette mer vann. Smak til med salt, pepper og hvitvinseddik.
  5. Server suppen med kantarell- og baconblandingen og gjerne brytebrød.