Kalkunfilet med valnøttfyll, smørstekte epler og kålrabiskiver

Kalkunfilet med valnøttfyll, smørstekte epler og kålrabiskiver
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Et godt festmåltid!

Ingredienser

  • 2 kalkunbryst, ca. 800 g
  • 2 dl valnøtter
  • 1 boks kremost eller ricotta
  • 2 hvitløksfedd
  • 0,5 pakke grønnkål
  • 2 epler
  • 1 kålrabi
  • 4 sjalottløk
  • 1 neve timian
  • 0,5 saften av sitronen
  • smør til steking
  • olje
  • salt og pepper
  • timian til pynt

Slik gjør du

  1. Rist valnøttene i en tørr panne og legg de på et kjøkkenpapir. Finhakk hvitløken i litt olje og surr den i stekepannen sammen med grønnkålen. Kålen skal bli myk. Finhakk valnøttene og bland de sammen med kremost og grønnkål. Skjær et dypt snitt i kalkunbrystet og smør valnøttfyllet utover. Salte og pepre toppen av brystet og strø over godt med timian.
  2. Skrell sjalottløkene og stek de hele sammen med kjøttet. Stek kalkunfiletene i ovnen på 180°C i ca. 30 min. Skjær kålrabi i tynne skiver. Legg skivene på bakepapir og ringle over olje og sitronsaft. Stekes i ovnen i ca. 20 min. Smelt smør i en panne og stek epleskivene gylne. La kalkunen hvile i ca. 10 minutter før servering.
  3. Servér kalkunbrystet med kålrabi, løk og eplesalat. Pynt med timian.