Grove rundstykker med urtevri

Grove rundstykker med urtevri
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

> 60 min
Hjemmelagde grove rundstykker - perfekt tilbehør til supper!

Ingredienser

  • 1 pakke gjær
  • 6 dl lunken lettmelk
  • salt
  • 3 ss olje
  • 1 dl store havregryn
  • 5 dl sammalt hvete
  • 4 dl hvetemel
  • 2 ts tørkede urter
  • 2 fedd presset hvitløk

Slik gjør du

  1. Smuldre gjær i en bolle og tilsett litt av den lunkne væsken. Rør til gjæren er oppløst. Tilsett resten av væsken, salt og olje.
  2. Bland inn 1-2 ts av ditt favorittkrydder; timian, oregano eller basilikum. Hvitløk passer også godt sammen med alle typer urter.
  3. Rør inn havregryn og det sammalte melet. Tilsett hvetemelet og elt deigen til den blir smidig. Dekk bollen med plast/håndkle og la deigen heve til det dobbelte.
  4. Elt den ferdighevede deigen lett og trill en jevn pølse som igjen deles opp i like store deler. Trill glatte, jevne rundstykker som settes utover et bakepapirkledd brett. Dekk med plast og la dem heve til dobbel størrelse.
  5. Pensle lett med vann og stek rundstykkene midt i ovnen på 240°C i 10 minutter. Avkjøl på rist.