Fiskegryte med scampi og tomater

Fiskegryte med scampi og tomater
Personer

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Her får du en smakfull fiskegryte på 1-2-3!

Fremgangsmåte

  1. Varm oljen i en stor panne og stek biter av løk, fennikel og stangselleri til de er myke. Ha i hvitløken og stek videre ett minutt på medium varme.
  2. Tilsett tomater, timian, laurbærblad, sitron og lime, safran (eller gurkemeie) og fiskebuljong. Kok opp. Redusér varmen og la det småkoke til sausen har tyknet, ca. 20 minutter.
  3. Rens rekene og del fisken i 5 cm store firkanter. Ha fisken i gryta og la det koke i 5 minutter, tilsett rekene på slutten av koketiden. Rør inn persillen og smak til med salt og pepper. Servér med en grønn salat og baguette.