Fiskegryte med scampi og tomater

Fiskegryte med scampi og tomater
6 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

40-60 min
Her får du en smakfull fiskegryte på 1-2-3!

Ingredienser

  • 0,6 dl olivenolje
  • 1 stk løk, finhakket
  • 1 stk liten fennikel, hakket
  • 3 stilker stangselleri, hakket
  • 5 fedd hvitløk, knust
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • 2 ss frisk timian, hakket
  • 1 stk laurbærblad
  • skall og saft fra ½ lime, revet
  • skall fra 1 sitron, revet
  • 1 knivsodd safran eller 2 ts gurkemeie
  • 5 dl fiskebuljong
  • 500 g fast hvit fisk, som kveite
  • 250 g scampi eller reker
  • 10 stk blåskjell, ferske eller frosne
  • en håndfull fersk persille
  • salt
  • pepper

Slik gjør du

  1. Varm oljen i en stor panne og stek biter av løk, fennikel og stangselleri til de er myke. Ha i hvitløken og stek videre ett minutt på medium varme.
  2. Tilsett tomater, timian, laurbærblad, sitron og lime, safran (eller gurkemeie) og fiskebuljong. Kok opp. Redusér varmen og la det småkoke til sausen har tyknet, ca. 20 minutter.
  3. Rens rekene og del fisken i 5 cm store firkanter. Ha fisken i gryta og la det koke i 5 minutter, tilsett rekene på slutten av koketiden. Rør inn persillen og smak til med salt og pepper. Servér med en grønn salat og baguette.