Festkake med lemoncurd og knust ananas

Festkake med lemoncurd og knust ananas
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

40-60 min
En frisk og god kake og en fryd for øyet!

Ingredienser

Sukkerbrød

  • 3 stk egg
  • 100 g sukker
  • 100 g hvetemel
  • 0,5 ts bakepulver

Lemoncurd

  • 5 stk eggeplommer
  • 120 g sukker
  • 4 stk sitroner (kun saften av)
  • 1 smør

Kaken

  • 1 boks ananas

Slik gjør du

  1. Sukkerbrød: Pisk egg og sukker til eggedosis.
  2. Sikt mel og bakepulver over eggedosisen og vend forsiktig inn.
  3. Ha deigen i en kakeform med bakepapirkledd bunn.
  4. Stek kaken på rist, midt i ovnen ved 175°C i ca 30-40 min. Avkjøl kaken helt i formen.
  5. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Hvis nødvendig bruk kniv for å løsne kaken fra formen.
  6. Lemoncurd: Pisk sammen sukker og eggeplommer i en kasserolle.
  7. Tilsett sitronsaften.
  8. Varm opp på svak varme til det tykner. Rør hele tiden.
  9. Sett kasserollen til side og rør inn det romtempererte smøret.
  10. Vips, den deiligste curd!
  11. Kaken: Del i to eller tre bunner. Ønsker du en høy kake, dobler du oppskriften og lager to stykker.
  12. Monter kaken ved å smøre lemoncurd og ananas på den første bunnen, topp den med krem og repeter med neste lag så høyt du vil.
  13. Pynt gjerne kremkaken med stjernefrukt, sitronskiver lett kandisert i sukker og mynte-blader. Spiselige blomster setter en ekstra piff på det hele. Ønsker du bær og andre deiligheter er det bare å fylle på med dette.