Fersk suppe med kjøtt og sursøt saus

Fersk suppe med kjøtt og sursøt saus
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Perfekt til en kaldere høstkveld.

Ingredienser

Fersk suppe med kjøtt og sursøt saus

  • 1 kg oksekjøtt (bibringe)
  • 300 g kålhode
  • 3 purrer
  • 5 gulrøtter
  • 1 bit selleri
  • 5 pepperkorn

Saus

  • 1 ss hvetemel
  • 1 ss smør
  • 1 dl buljong (kjøtt)
  • 2 ss eddik
  • 3 ss sukker

Slik gjør du

  1. Legg hele kjøttstykket i en kasserolle med så mye lettsaltet vann at det går over kjøttet. Kok opp og skum. Ha i pepperkorn og la det småkoke under lokk i ca 50 minutter.
  2. Tilsett grønnsakene som er skåret i skiver eller terninger. Kok videre i 15 minutter. Ta kjøttet opp fra suppen.
  3. Lag en saus av smør, mel og suppebuljong. Smak til med eddik og sukker.
  4. Spis suppen med grønnsakene først. Deretter spiser man kjøttet, som er skåret i skiver, sammen med poteter og sursøt saus.