Fersk suppe med kjøtt og sursøt saus

Fersk suppe med kjøtt og sursøt saus
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels
Fersk suppe med kjøtt og sursøt saus – en god, gammel og tradisjonsrik oppskrift som vi synes fortjener nytt liv.

Ingredienser

Du trenger

  • 1 kg oksekjøtt
  • 1 lite kålhode
  • 3 purre
  • 1 minigulrot
  • 5 gulrøtter
  • 1 bit selleri
  • 5 pepperkorn

Sursøt saus

  • 1 ss hvetemel
  • 1 ss smør
  • buljong etter smak
  • litt eddik
  • sukker etter smak

Slik gjør du

  1. Legg hele kjøttstykket i en kasserolle med nok lettsaltet vann til at det dekker kjøttet. Kok opp og fjern skum. Ha i pepperkorn og la kjøttet småkoke under lokk i ca. 50 minutter. Tilsett grønnsaker som du skjærer i skiver eller terninger. Kok suppen videre i 15 minutter.
  2. Smelt smøret og ha i mel og buljong. La det koke opp og rør sausen glatt før du smaker til med eddik og sukker.
  3. Ta kjøttet ut av suppen. Spis suppen med grønnsakene først. Detter spiser du oppskåret kjøtt sammen med poteter og saus. Eller – spis det akkurat slik du vil. Godt er det uansett!