Fastelavensboller med vaniljekrem

Fastelavensboller med vaniljekrem
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

> 60 min
Det er ikke bare til fastelaven det er lov å fylle bollene med krem. Vaniljekremen gir bollene det lille ekstra og som både store og små er glad i. Med et lett dryss av melis på toppen, blir disse hjemmelagde bollene helt uimotståelige. Av denne oppskriften får du ca 16 luftige boller

Ingredienser

Fastelavensboller

  • 100 g ekte smør
  • 3,5 dl helmelk
  • 50 g gjær (eller 1 pk tørrgjær)
  • 500 g hvetemel
  • 100 g sukker
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kardemomme
  • 0,5 ts bakepulver

Penslig

  • 1 stk egg (sammenvispet)

Vaniljekrem

  • 3 dl kremfløte
  • 3 dl vaniljekrem

Slik gjør du

  1. Smelt smør i en kjele og bland i melken. Blandingen bør være lunken, ca 37 °C (kroppstemperatur). Smuldrer gjæren i bakebollen, hell i litt av væsken og rør ut gjæren. Hell deretter i resten av væsken når gjæren er oppløst. Bland til slutt i de tørre ingrediensene
  2. Elt sammen til du får en passe fast deig og hold tilbake på melmengden dersom du ikke synes deigen trenger å bruke alt. Dersom du synes den er for klissete, tilsetter du bare litt og litt mer mel. Dekk den til med plast og la deigen heve på et lunt sted til ca. dobbel størrelse
  3. Bak ut 16 boller og legg dem på bakepapir eller smurt stekeplate. Etterhev under dekke i ca. 25 nye minutter
  4. Forvarm stekeovnen til 250 °C og finn fram en stekeplate med bakepapir
  5. Pensle bollene med sammenvispet egg og stek i ca. 10 minutter. Avkjøl bollene på rist og del dem deretter i to
  6. Visp kremfløten stiv og bland den med ferdig Piano vaniljekrem. Del bollene i to og legg vaniljekremen på bollebunnene. Legg på toppene. Fastelavnsboller blir ekstra lekre når du gir dem et dryss med siktet melis
  7. Oppskriften er hentet fra tine.no