Tomatgalette

Tomatgalette
Personer

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Tomatgalette laget på fantastiske San Marzano-tomater og små gule Juanitas-tomater. Serveres med pisket fetakrem med honning.

Fremgangsmåte

  1. BUNN: Ha hvetemel, smør, salt og sitronskall i en foodprosessor. Kjør til en jevn smulet masse. Tilsett litt og litt vann til deigen er glatt og henger sammen. Form deigen til en rund ball, og ha det i en plastpose. Klem den litt flat og sett kjølig i ca. 30 minutter.
  2. Skjær tomater i litt tynne skiver, små tomater kan deles i to eller legges på hele. Ha det i et dørslag. Dryss over litt salt og la det stå ca. 10 minutter. Tørk av overflødig væske med kjøkkenpapir.
  3. Ha deigen rett på et bakepapir med bittelitt hvetemel. Kjevle ut til en stor runding (ca. 32 cm). Legg over på stekebrett og dryss over fetaost, pass på at ca. 5 cm av kanten er uten fyll. Dryss over hvitløk og fordel tomater tett i tett over. Deretter pensler du tomatene med olivenolje. Topp med litt honning, kvernet sort pepper og oregano.
  4. Brett deigkanten litt over tomatene, klem forsiktig sammen slik at deigen fester seg. Deretter pensler du deigen med sammevispet egg. Stek i forvarmet ovn ved 180 0C på midterste rille i ca. 45-50 minutter til galetten er gyllen og gjennomstekt. Avkjøl litt før servering og dryss over ristede pinjekjerner og frisk oregano.
  5. PISKET FETAKREM: Pisk sammen alle ingrediensene til en glatt krem, smak til med sitron. Server ved siden av galetten.