Ingredienser
Tomatgalette laget på fantastiske San Marzano-tomater og små gule Juanitas-tomater. Serveres med pisket fetakrem med honning.
Fremgangsmåte
-
BUNN: Ha hvetemel, smør, salt og sitronskall i en foodprosessor. Kjør til en jevn smulet masse. Tilsett litt og litt vann til deigen er glatt og henger sammen. Form deigen til en rund ball, og ha det i en plastpose. Klem den litt flat og sett kjølig i ca. 30 minutter.
-
Skjær tomater i litt tynne skiver, små tomater kan deles i to eller legges på hele. Ha det i et dørslag. Dryss over litt salt og la det stå ca. 10 minutter. Tørk av overflødig væske med kjøkkenpapir.
-
Ha deigen rett på et bakepapir med bittelitt hvetemel. Kjevle ut til en stor runding (ca. 32 cm). Legg over på stekebrett og dryss over fetaost, pass på at ca. 5 cm av kanten er uten fyll. Dryss over hvitløk og fordel tomater tett i tett over. Deretter pensler du tomatene med olivenolje. Topp med litt honning, kvernet sort pepper og oregano.
-
Brett deigkanten litt over tomatene, klem forsiktig sammen slik at deigen fester seg. Deretter pensler du deigen med sammevispet egg. Stek i forvarmet ovn ved 180 0C på midterste rille i ca. 45-50 minutter til galetten er gyllen og gjennomstekt. Avkjøl litt før servering og dryss over ristede pinjekjerner og frisk oregano.
-
PISKET FETAKREM: Pisk sammen alle ingrediensene til en glatt krem, smak til med sitron. Server ved siden av galetten.