Reinsdyrstek med kantarellsaus

Reinsdyrstek med kantarellsaus
Personer

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

- med kantarellsaus, hasselbakte poteter og persillesalat.

Fremgangsmåte

  1. Gni inn steken med salt og pepper. Stikk et steketermometer mot kjernen av kjøttet. Legg steken i en langpanne sammen med løk i båter og gulrot i skiver, tilsett vannet og sett panna inn i stekeovnen på 125°C. Steketiden er ca. 2 timer, avhengig av stekens tykkelse. Når steketermometeret viser ca. 70° C har steken en rosa snittflate, ved ca. 76° C er den grå. La steken hvile mens du lager sausen. Servér kjøttet med kantarellsaus, hasselbakte poteter og frisk salat med persille. Timian, rosmarin eller estragon er fin pynt.
  2. Hasselbakte poteter: Vask potetene. Behold skallet på. Legg poteten i en stor skje. Ta en skarp kniv og skjær tynne snitt i poteten. Skjeen stopper kniven i å gå helt ned og skivene sitter fast. Legg potetene i en ildfast form. Smelt smør, olje og presset hvitløk . Smak til med salt og pepper. Pensle potetene med hvitløksblandingen. Stek i ovnen på 200° C i ca 30 minutter eller til potetene har blitt myke og fått farge.
  3. Kantarellsaus: Rens soppen og skjær den i biter. Skrell sjalottløk og skjær den i tynne båter. Finhakk hvitløken. Surr alt mykt i en kasserolle med litt smør. Tilsett sennep, fløte, salt og pepper.