Omelett og shakshuka

Omelett og shakshuka
Personer

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Bli klar som et egg for dagen med en deilig ost og skinkeomelett. Eller prøv Shakshuka, en tradisjonell rett som sies å stamme fra Tunisia. Her er vår vri! Sammen med deilige smaker som chili, hvitløk og spisskummen krydrer den morgenen!

Fremgangsmåte

  1. Omeletten lager du slik: Lag porsjonsomeletter. Visp sammen 2 egg, 2 ss vann og litt salt. Skjær skinken i små terninger. Smelt smør i en panne på litt sterk varme. Hell i de piskede eggene og skyv eggemassen inn mot midten av panna med en stekespade. Dryss over skinke og ost, skyv omeletten ut mot kanten av panna slik at du får en halvmåne. Skru ned til lav varme, legg på lokk og la omeletten steke til den så vidt er gjennomstekt. Hvelv den over på en tallerken (hold en tallerken over panna og snu den opp ned, slik at stekeskorpa kommer opp). Server med ferske briks eller rundstykker, litt smør, tomater og frisk grønn salat.
  2. Slik lager du Shakshuka: Rens og del hver asparges i tre til fire biter. Er stilken tykk, del den i to på langs. Skjær halvparten av sukkerertene i grove strimler, resten beholder du hele. Kutt vårløk i tynne skiver. Ha olivenolje i en panne på litt sterk varme, tilsett asparges, sukkererter, vårløk og finhakket hvitløk. Stek til grønnsakene er litt myke. Ha over spinat, chili i skiver, spisskummen, salt og pepper og stek til spinaten faller sammen. Lag så fire groper i de stekte grønnsakene og knekk et egg i hver. Skru ned til lav varme, legg på lokk og stek videre til eggene akkurat har stivnet - eggeplommene skal være litt rennende. Til slutt drysser du over chiliflak, revet ost og basilikum. Server med ferskt brød eller rundstykker.