Tid for mat fra havet

For mange nordmenn er nok sjømat, og spesielt reker, forbundet med sommer. Men det er faktisk nå på vinteren at sjømaten er på sitt aller beste.

Det er det kalde vannet som gjør at vinteren gir ekstra gode forhold for skalldyr og torsk. Spesielt reker og blåskjell er på sitt aller beste nå.

Det kalde vannet gjør at det er mindre alger i vannet, noe som gir bedre vekstvilkår for skalldyrene, samtidig som det gjør dem fastere i kjøttet. I tillegg har skalldyrene nå bygget opp energilagrene sine og gjør seg klare for gyting mot våren. Det betyr at det er nå de er på sitt mest næringsrike og kjøttfulle. 

Torsken er også i sesong, og fra februar bør du sette skrei på menyen. Skreien er fast og fin i konsistensen og kjøttet er hvitt og delikat.

Tilberedning av skrei
Skreien egner seg både for steking i panna og baking i ovnen. Du kan også trekke skreien, men det er viktig at den ikke koker. 

Her finner du mer informasjon om hvordan du tilbereder skreien riktig.

Relatert innhold