Populær ost gjør comeback

Ystemester Rune Rædergård er stolt av den nye Kongsgårdosten til Synnøve.
Ystemester Rune Rædergård er stolt av den nye Kongsgårdosten til Synnøve.

Mange har savnet den velsmakende hverdagsosten, Kongsgård.

Er du en av dem som liker en smakfull Emmentaler på brødskiva? Da kan du glede deg nå, når den populære osten Kongsgård gjør comeback i butikkhyllen. Osten er en deilig sveitserost med en rund og nøtteaktig smak.  

Kongsgård ble raskt en salgssuksess da den ble lansert i 2016, og mange har etterspurt den de siste årene. Siden da har det blitt gjort flere forbedringer, noe som gjør at osten nå har fått enda bedre smak og konsistens.  

Synnøve_Kongsgård_500x200.jpg

Eksperimenterer med tid og temperatur
Hjernen bak Kongsgård er Synnøves erfarne ystemester, Rune Rædergård, som har jobbet med osten i flere år for å perfeksjonere den.  

– Vi har laget osten jevnlig, og prøvd oss frem med ulike temperaturer på formodning og på lagring. Tid og temperatur, det er det vi leker oss med, når vi skal prøve å finne ut hvor vi treffer best med de nye melkesyrebakteriene vi bruker, forteller Rune, som har over 25 års erfaring innen produksjon av ost.  

Kongsgård modnes i minst tre måneder for å få frem det karakteristiske og gode Emmentaler-preget, og i løpet av årene har det blitt mange smaksprøver underveis. 

– Jeg har ikke tall på hvor mye ost jeg har spist. Jeg har selv smakt og testet Kongsgård veldig, veldig mange ganger i prosessen, sier Rune.

Som vanlig når det kommer til ost fra Synnøve, så brukes det melk fra lokale gårder i frodige Namdalen.  

Du får Synnøve Kongsgård både i bit og som skivet, og den passer dermed ypperlig både på brødskiven, på pizza, gratenger, ostefatet og i salater.