Kaffe hele dagen

ALI Kaffe sin nye sommerkaffe kan du nyte dagen lang.

Årets Sommervibber-nyhet på kaffefronten er ALI Sommerkaffe. En lett sommerkaffe som kan drikkes hele dagen, og som gir en oppkvikkende effekt. 

– ALI Sommerkaffe har god fylde, er mild og rund med noe frukt og fin sødme. Det forteller Joachim Pietronigro. Han er innkjøper og kaffesmaker hos Joh. Johannson Kaffe,som lager ALI kaffe. Joachim har selv besøkt gården Veloso, som bønnene som brukes i sommerkaffen er importert fra. 

Fra samme gård
Alt innholdet i en ALI Sommerkaffe-pose består nemlig av arabica-bønner som kommer fra en og samme gård, såkalt single estate. Kaffeplantasjen ligger i Cerrado Mineiro Region i Brasil, et området som er veldig tørt. Ved hjelp av vannings- og næringssystemer i verdensklasse, dyrkes det frem kaffebønner med høy kvalitet. Ali sommerkaffe.jpg

– Vi startet med prøver fra denne gården i fjor, og syntes det var spennende å kunne velge et stort kaffeparti fra kun en gård. Smaksprøvene var så vellykket og passer så bra med profilen vår, og vi velger selvfølgelig kun arabica i denne varianten, forteller Joachim. 

Vanligvis trengs det en blanding av bønner for å få til samme gode, runde smak, men kvaliteten og smaken på bønnene fra Veloso gir en ypperlig sommerkaffe. 

Blir håndplukket
Kaffeplanten coffea arabica kommer opprinnelig fra Etopia og anses å være den første som ble gjort om til drikkbar kaffe. Planten vokser i et høyere klima enn for eksempel robusta, noe som gjør at den gror saktere og inneholder mindre koffein. 

– Det kaffeproduserende området til Veloso er større enn Moss kommune, og gården har kilometervis med busker fulle av kaffebær. I all den tiden jeg har jobbet med kaffe, har jeg aldri sett på maken, forteller en engasjert Joachim. 

Når det er tid for høsting blir alle planter under fire år håndplukket, og det trengs 4000-5000 kaffebær for å få ett kilo kaffe. Hele seks kontainere med kaffe fra Veloso kommer til det norske brenneriet i måneden og videreforedles der. 

ALI Sommerkaffe blir produsert i et begrenset opplag.