Den berømte SPAR-burgeren

Årlig selges det millioner varme SPAR-burgere, og den blir stadig mer populær. Her er historien bak.

I snart 20 år har SPAR vært kjent for burgerne sine, og den aller første ble faktisk til på SPAR Kjerrgarden på Askøy utenfor Bergen. Der jobber fortsatt Sonja Skotnes, som var med på å lage de første variantene av storsuksessen:

– I starten hadde vi jo ikke det samme innpakningspapiret som vi har i dag, papir som egner seg i varmeskap. Dermed hadde de første hamburgerne ofte brød hardt som knekkebrød på toppen, mens bunnen var fuktig, forteller Sonja lattermildt.

Butikken prøvde seg frem, både med alternative innpakningsformer og uformelle smakstester, noe som gjorde burgeren kjent og smaken optimal.

Selvbetjente varmeskap
Nå lager alle SPAR og EUROSPAR-butikker burgere, og du finner dem i våre selvbetjente varmeskap.

– Det gjør at kundene bare kan nappe med seg en burger rett fra varmeskapet. De er populære både som lunsj for arbeidsfolk og for småbarnsfamilier som har travle hverdager med skole, jobb og fritidsaktiviteter på ettermiddagen, forteller Sonja.

Mange varianter
Våre burgere er smakfulle og finnes i ulike varianter og størrelser:

SPAR biffburger: Kommer med dobbel ost, TINE Jarlsberg og norsk Cheddar, en god porsjon coleslaw og fås i størrelsene 100 g. Mange butikker tilbyr også 160g, og som dobbeldekker på 200g og 320g.

SPAR kyllingburger: Burgeren er laget av kyllingkjøtt, med coleslaw og dobbel ost: TINE Jarlsberg og norsk Cheddar.

En del butikker selger også SPAR Baconburger. I tillegg kan du ofte glede deg over nye varianter knyttet til sesong. På sommeren er det mulig å få seg en spareribsburger, og sommeren 2023 lanseres en limited edition “Smaken av Norge”-burger. Sistnevnte burger er laget av Smaken av Norge-produkter, som ripsgele fra Røyland Gård, Nduja fra Ask og Østavindost fra TINE.

Lei av burger? ALDRI! Men det kan jo hende du har lyst på noe annet til lunsj eller middag en dag. Da kan vi friste med blant annet pizza, lasagne, varme bagetter og assorterte varme middagsretter. Les mer om våre varme lunsj og middagsretter her.