Tips til oppbevaring av brød

Brød er best når det er ferskt, men med riktig oppbevaring holder det seg lenger. Vi gir deg de gode tipsene.

  • Brød som skal spises samme dag som det er bakt, skal ikke pakkes i plast, men i en papirpose. Det ferske brødet avgir fuktighet, og i plast blir skorpen myk.

  • Brød liker ikke trekk. Trekkfulle rom påskynder uttørkingen av brødet.

  • Brød skal oppbevares i romtemperatur, ikke i kjøleskap. Brødet blir fortere tørt og gammelt i kjøleskap på grunn av ”kjemisk aldring”.

  • Grovt brød varer lengst. Brødtyper som inneholder f.eks rug eller havre, tåler lagring bedre enn fint brød.

  • Brødprodukter som ikke inneholder fett, blir seige hvis de blir liggende. Bagetter og annet fint småbrød bør derfor serveres ferske, helst varme.

  • Pakk brødet i plast når det skal fryses, og sørg for hurtig innfrysning. Frosset brød kan lagres ved ÷18 grader C inntil et halvt år.