Tips til oppbevaring av brød
Brød er best når det er ferskt, men med riktig oppbevaring holder det seg lenger. Vi gir deg de gode tipsene.
- Brød som skal spises samme dag som det er bakt, skal ikke pakkes i plast, men i en papirpose. Det ferske brødet avgir fuktighet, og i plast blir skorpen myk.
- Brød liker ikke trekk. Trekkfulle rom påskynder uttørkingen av brødet.
- Brød skal oppbevares i romtemperatur, ikke i kjøleskap. Brødet blir fortere tørt og gammelt i kjøleskap på grunn av ”kjemisk aldring”.
- Grovt brød varer lengst. Brødtyper som inneholder f.eks rug eller havre, tåler lagring bedre enn fint brød.
- Brødprodukter som ikke inneholder fett, blir seige hvis de blir liggende. Bagetter og annet fint småbrød bør derfor serveres ferske, helst varme.
- Pakk brødet i plast når det skal fryses, og sørg for hurtig innfrysning. Frosset brød kan lagres ved ÷18 grader C inntil et halvt år.