Bare blåbær

Fulle av E-vitamin, C-vitamin og frisk smak – blåbær er ikke «bare blåbær».

Det er lite som er bedre enn når noe som er skikkelig godt også er skikkelig bra for deg. Sånn er det med blåbær. De små blå smaksbombene har et høyt innhold av vitaminer og kostfiber, skriver frukt.no.

Sammen hjelper dette kroppen med å:

  • styrke immunsystemet
  • øke opptaket av jern fra andre matvarer
  • bidra til å redusere tretthet og utmattelse
  • gi bedre fordøyelse

Blåbær egner seg ypperlig som snacks i sin naturlige form, eller sammen med yogurt, frokostblanding eller som topping på brødskiva.

Ønsker du å behandle bærene kan du for eksempel røre dem med litt sukker og servere til nystekte rundstykker, pannekaker eller vafler. 

Har du noen blåbær i kjøleskapet som du ikke får brukt opp, putt dem i fryseren før de blir myke – da kan de brukes i en smoothie, blandes inn i en kake, eller varmes opp og serveres lune til en iskremdessert.