SPAR lanserer en ny generasjon bæreposer

Når du kjøper en bærepose fra SPAR, skal du vite at vi har jobbet hardt for at posen skal være så miljøvennlig som mulig. Derfor er vi nå stolte over å lansere neste generasjon bæreposer, med 80 % resirkulert plast.

Kanskje har du også opplevd å ta turen til butikken uten å huske på det flotte handlenettet du har hjemme? Da er du i godt selskap, for selv om mange gremmes over at kjøkkenskuffen blir stadig mer full av plastposer, så er det ikke alltid like lett å huske på å ta dem med seg til handleturen.

I samarbeid med våre leverandører har vi nå utviklet en bærepose med 80% innblandet resirkulert plast. Det betyr at produksjon av ny plast er kraftig redusert. 

I mars vil de første kundene se våre nye plastposer i SPAR- og EUROSPAR-butikkene. Posene vil merkes med en kort tekst over logoen, og under håndtaket: «Denne posen er laget av 80 % resirkulert plast».

Hvordan har vi gått frem?
I våre butikker får vi masse plastemballasje, blant annet fordi varenePlastsirkelen-red.png kommer til butikk omslynget med en plastfilm, slik at varene unngår skade under transport. Denne plasten kildesorterer vi og sender fra oss til en renovatør som selger dette videre til produksjon av små plastkuler, som igjen brukes til produksjon av nye plastposer.

Plastposene vi har hatt frem til nå, har inneholdt 50% gjenvunnet plast, og det har vært vanskelig å øke andelen mer enn dette, fordi det har ført til at slitestyrken har blitt redusert. Med for stor innblanding av resirkulert plast, har posenes håndtak rett og slett ikke tålt den belastningen de blir utsatt for.

De nye bæreposene tåler belastningen med så mye som 80 % innblandet resirkulert plast. 

- Vi jobber videre for å øke andelen enda mer, men er glade for å kunne tilby en bærepose med så mye gjenvunnet plast. Det aller beste er likevel at du øver på å huske på å ta med et handlenett når du skal i butikken, sier bærekraftansvarlig i SPAR, Frank Ellingjord-Dale. 

 

Visste du at...

  • Hver gang du kjøper en bærepose hos oss, vil 50 øre gå til Handelens miljøfond? Tidligere i år tildelte dette fondet over 100 millioner kroner til 123 ulike miljøprosjekter.
  • Våre plastposer kalles «Sinusposer» fordi toppen av posene minner om en sinuskurve? Ved å kutte kantene på posen redsuseres mengden plast med ytterligere 8%.