Rettferdig handel med Fairtrade

Foto: Fairtrade

Fairtrade er verdens mest kjente og anerkjente sertifisering og merkeordning for rettferdig handel.

Gjennom krav til råvarebetaling, tryggere arbeidsforhold og beskyttelse av miljøet, bidrar produksjon og handel etter Fairtrade-standardene til et mer bærekraftig jordbruk og bedre liv for bønder og arbeidere i Afrika, Asia og Latin-Amerika.

Fairtrade startet som et lite initiativ i 1988, utviklet seg til en bevegelse i mange land, og er nå en solid internasjonal organisasjon som har pålitelige rammeverk for bærekraftig råvareproduksjon og rettferdig handel. Fairtrade søker å alltid legge best mulig til rette for bærekraftig produksjon av råvarer og rettferdig handel med disse. Råvareproduserende bønder og arbeidere får et stadig fastere grep om rattet i organisasjonen.

Se etter Fairtade-merket
Fairtrade-merket er en såkalt merkeordning, altså en forbrukerveiledning påFairtrade-logo.JPG det ferdige produktet for å vise at råvareproduserende bønder og arbeidere har fått bedre handelsbetingelser og at råvarene er dyrket etter standarder for trygge arbeidsforhold og bærekraftig jordbruk.

Fairtrade-merket er den mest kjente merkeordningen for sosial og bærekraftig utvikling og har høy kjennskap og tillit hos forbrukere verden over. Fairtrade-merket finnes på et stort antall produkter verden over. Produkter innen en rekke kategorier, som mat og drikke, bomull og tekstil, blomster og til og med gull, handles etter Fairtrade-kriteriene og merkes med Fairtrade-merket.

Kilde: fairtrade.no