Reduser ditt matsvinn med Kjøleskapskartet

Et uryddig kjøleskap fører ikke bare til at du selv mister kontrollen over hva du har der, men det gjør også at kjøleskapet fungerer dårligere og at maten holder seg kortere. Last ned kjøleskapskartet og reduser ditt matsvinn!

I snitt går hver 8. handlepose fra norske forbrukere rett i søpla og godt over halvparten av det totale matsvinnet her til lands skjer i hjemmet. I Matsvinneksperimentet har vi fulgt familien Gzyl for å se hvordan vi kan hjelpe de å redusere sitt matsvinn. Du kan se episodene og lese mer om ekspermimentet her. 

I løpet av en måned reduserte familien sitt matsvinn med 29%. Familien gikk fra å kaste hver tiende bærepose, til nå å kaste hvert fjortende. Ett av tiltakene familien benyttet seg av for å redusere sitt matsvinn var Kjøleskapskartet. Det er utviklet av NorgesGruppen i samarbeid med Østfoldforskning og illustrerer hvor i kjøleskapet maten bør plasseres for å sikre best mulig holdbarhet. 

Last ned kjøleskapskartet her og se om du kan ta en opprydning i ditt kjøleskap!

Relatert innhold

Slik holder du orden i kjøleskapet

Her er svaret på hvilke matvarer som bør ligger hvor i kjøleskapet, og hvilke matvarer som bør oppbevares helt andre steder.