Vegetarpizza

Vegetarpizza
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels
Helt grønn! Denne vegetarpizzaen er helt klart en av våre nye favoritter.

Ingredienser

  • 0,5 pose tørrgjær
  • 200 g raspet blomkål
  • 3 dl vann
  • 10 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 ss olivenolje
  • 1 beger creme fraiche
  • 3 ss ricotta/mascarpone
  • 1-2 rødbeter i skiver
  • 1 søtpotet i skiver
  • 0,5 chili
  • 100 g grønnkål
  • 2 vårløk
  • 2 never gresskarkjerner
  • 2 ss honning
  • 50 g fetaost
  • 1 boks Drømmelett
  • salt og pepper

Slik gjør du

  1. Skyll og rasp et halvt hode blomkål. Bland lunkent vann og tørrgjær. Tilsett mel, salt, olivenolje og den raspede blomkålen – bruk kjøkkenmaskin. Deigen skal slippe kantene, ha i mer mel ved behov. La deigen heve til dobbel størrelse under et håndkle. Sett ovnen på 210 °C. Del deigen i ønsket pizzastørrelse og kjevle ut. Smør på creme fraiche og ricotta. Bruk en skarp kniv eller et mandolinjern og skjær søtpotet og beter i tynne skiver. Varm dem gjerne litt i en panne, tørk dem lett og legg dem på pizzaen. Stek pizzaen i 15-20 minutter. Kantene skal være lett gylne. Stek grønnkål raskt i en panne med litt olje og finhakket chili, og ha dette på pizzaen også. Topp med ristede gresskarkjerner, snittet vårløk og fetabiter. Ha over litt honning og server med Drømmelett ved siden av.