Høstlam

Høstlam
Personer

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Surret lammestek med potetskiver og høstsalat. Perfekt!

Fremgangsmåte

  1. La lammesteken ligge i romtemperatur i en time eller to før du gnir den inn med krydder. Skjær små lommer skrått inn i steken og stikk inn hvitløksfedd og smør.
  2. Varm en stekepanne med 20 g smør og stek lammet lett på alle sider til det får en fin stekeskorpe. Plassér steketermometeret i den tykkeste delen av steken og legg det i en ildfast form. Stekes i ovnen på 125° C.
  3. Når steketermometeret viser ca. 63° C er den rosa, ved 69° C er den gjennomstekt. La lammesteken hvile i minst 15 minutter før du skjærer den i skiver og serverer. Deilig høstmat!
  4. Skjær potetene i tynne skiver, gjerne med skallet på. Skjær hvitløken i tynne skiver og grovhakk rosmarin. Smelt smøret i en stor stekepanne og ha i oljen. Stek potetene myke og gylne. Smaksett med salt og pepper. Rett før servering topper du potetene med litt tyttebær og rosmarin.
  5. Vask kålen, grovhakk nøttene og skjær purren i grove biter. Varm en panne med litt olje og stek alt i noen minutter. Det skal bare bli mykt, ikke brent. Smaksett med salt og pepper.
  6. Oppskrift fra SPAR høsthefte 2016.