Høstgryte med høyrygg

Høstgryte med høyrygg
Personer

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Denne nydelige høstgryten er slett ikke vrien å lage! En kraftig gryterett som imponerer gjestene. Vår variant er med løk, gulrot, hvitløk og sopp – kokt i rødvin og kraft. Nam!

Fremgangsmåte

  1. Skjær kjøttet i store terninger, ca. 2-3 cm. Varm en stekepanne med smør, stek kjøttet i omganger og legg det over i en stor gryte. Skrell gulrøtter og del dem i grove biter. Del løk og hvitløk i skiver. Ha det i gryten sammen med kjøttet og strø over litt mel. Rør godt sammen. Ha over rødvin, vann, buljong og tomatpuré. Tilsett timian, laurbærblad og pepper. Rør rundt og la det koke på lav varme i ca. 1½ time. Skrell sjalottløk og rens soppen. Skjær baconet i mindre biter og stek det på høy varme sammen med løk og sopp. Ha det oppi gryten de siste 10 minuttene. Kok potetene myke og mos de til en stappe sammen med smør og fløte. Bland sammen salt og rosmarin, strø dette over gryten og stappen til servering. Smaker godt med frisk persille og timian.