Fruktig festkake

Fruktig festkake
Personer

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

avansert

Ingredienser

Verdens fineste festkake - topp den med deilige bær av vakre blomster.

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 170° og gjør klar 2 springformer med bakepapir Finhakk nøttene som skal bli pistasje- og mandelbunn til grov melkonsistens med en stavmikser. I en annen bolle pisker du eggehvitene stiv og luftig på middels hastighet. Tilsett litt og litt sukker til alt er fordelt. Rør forsiktig inn nøttemelet.
  2. Hell massen over i den ene formen og stek den på nederste rille i 20-25 min. Følg med mot slutten så kaken bare blir lett gyllen, ikke brent.
  3. Kjør digestivekjeks og smeltet smør i en foodprosessor til en jevn blanding. Bruk hendene og trykk blandingen ned i den andre springformen.
  4. Nå er begge bunnene klare, og moussen kan helles over i formene når den er klar.
  5. Start med å blande jordbær og sitronjuice i en blender. Varm jordbærblandingen på lav varme og rør inn sukkeret til det er løst opp. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Ta jordbærblandingen av platen og rør inn gelatinplater – klem ut vannet først. Rør godt og avkjøl.
  6. Pisk fløten og ha i litt pisket yoghurt. Rør blandingen forsiktig i den avkjølte jordbærsausen – fordel røren over bunnene.
  7. Kaken avkjøles i kjøleskapet i minst 4 timer, eller over natten.
  8. Montér kaken slik at kaken med pistasjbunn er øverst. Dekorér med friske sommerbær på toppen.
  9. Til dekorasjon kan man bruke jordbær, rips, bringebær og sitronmelisse til dekorasjon. Til kaken trenger du 2 springformer i størrelse 23 cm.