Fersk suppe med kjøtt og sursøt saus

Fersk suppe med kjøtt og sursøt saus
Personer

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Fersk suppe med kjøtt og sursøt saus – en god, gammel og tradisjonsrik oppskrift som vi synes fortjener nytt liv.

Fremgangsmåte

  1. Legg hele kjøttstykket i en kasserolle med nok lettsaltet vann til at det dekker kjøttet. Kok opp og fjern skum. Ha i pepperkorn og la kjøttet småkoke under lokk i ca. 50 minutter. Tilsett grønnsaker som du skjærer i skiver eller terninger. Kok suppen videre i 15 minutter.
  2. Smelt smøret og ha i mel og buljong. La det koke opp og rør sausen glatt før du smaker til med eddik og sukker.
  3. Ta kjøttet ut av suppen. Spis suppen med grønnsakene først. Detter spiser du oppskåret kjøtt sammen med poteter og saus. Eller – spis det akkurat slik du vil. Godt er det uansett!