Fersk suppe med kjøtt og sursøt saus

Fersk suppe med kjøtt og sursøt saus
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels
Fersk suppe med kjøtt og sursøt saus – en god, gammel og tradisjonsrik oppskrift som vi synes fortjener nytt liv.

Ingredienser

Du trenger

  • 1 kg oksekjøtt
  • 1 lite kålhode
  • 3 purre
  • 1 Minigulrot
  • 5 gulrøtter
  • 1 bit selleri
  • 5 pepperkorn

Sursøt saus

  • 1 ss hvetemel
  • 1 ss smør
  • buljong etter smak
  • litt eddik
  • sukker

Slik gjør du

  1. Legg hele kjøttstykket i en kasserolle med nok lettsaltet vann til at det dekker kjøttet. Kok opp og fjern skum. Ha i pepperkorn og la kjøttet småkoke under lokk i ca. 50 minutter. Tilsett grønnsaker som du skjærer i skiver eller terninger. Kok suppen videre i 15 minutter. Ta kjøttet ut av suppen. Spis suppen med grønnsakene først. Detter spiser du oppskåret kjøtt sammen med poteter og saus. Eller – spis det akkurat slik du vil. Godt er det uansett!
  2. Smelt smøret og ha i mel og buljong. La det koke opp og rør sausen glatt før du smaker til med eddik og sukker.