Saus til ribbe og medisterkaker

Saus til ribbe og medisterkaker
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

< 20 min
God saus til ribba og medisterkakene er viktig. Prøv denne enkle og gode oppskriften.

Ingredienser

  • 4 ss smør
  • 3 ss mel
  • sjy fra ribben
  • sukker, salt og pepper

Slik gjør du

  1. Smelt 4 ss smør i en jerngryte, ha i ca 3 ss mel og brun dette. Rør godt underveis og pass på til det begynner å bli brunt. Tas til side.
  2. Løft vekk ribba fra formen den har stekt i. Tilsett litt vann og kok ut panna - bruk en steikespade e.l. og skrap godt i bunnen. Sil dette i mel- og smørblandingen - som ikke bør være for varm. Rør godt. Om det er kraft fra medisterkakene, så kan dette også brukes i sausen.
  3. Om sausen blir for tykk, kan potetvannet, grønnsaksvannet etc. brukes til å lage den tynnere. Sausen til ribbe skal ikke være tykk. Ha i en klype sukker, smak på sausen og tilsett mer salt og pepper dersom det er nødvendig. Bruk sukkerkulør for å få en mørkere saus.