Saftig makaronigrateng

Saftig makaronigrateng
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

40-60 min
Passe enkelt, mettende og godt; en grateng er perfekt hverdagsmat.

Ingredienser

  • 2 ss olivenolje
  • 2 løk. hakket
  • 3 fedd hvitløk. knust og hakket
  • 800 gr kjøttdeig av lam eller svin
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • 2 ss tørket oregano
  • 2 ss soltørket tomat. finhakket
  • 400 g makaroni
  • 2 egg
  • 3 dl gresk yoghurt eller yoghurt naturell
  • salt og pepper
  • 100 g revet ost
  • 100 g fetaost

Slik gjør du

  1. Varm olje en panne og stek løken blank. Tilsett hvitløk, kjøttdeig og stek videre i 10 minutter.
  2. Ha i tomater, oregano og soltørkede tomater. Kok videre i 10 minutter.
  3. Varm ovnen til 180 grader. Kok makaronien som anvist på pakken.
  4. Bland egg og yoghurt og krydre godt med salt og pepper.
  5. Ha kjøttblandingen i bunnen av en ildfast form, ha deretter i makaronien og avslutt med yoghurtmiksen.
  6. Fordel ostemiksen på toppen og stek i ovnen i 25 minutter, til osten er gyllen.
  7. Smaker godt med en grønn salat til.
  8. Oppskriften er hentet fra SPARs matmagasin, Matlyst.